This is a free Purot.net wiki
  • View:

Wikipetia

Puhetta jouluateriasta (t 1 s 76)

Eli tekstissä kerrottiin Lahden ammattikorkeakoulun Fellmanni-instituutin ja Taide- ja muotoilukoulu Taikan projektista, jossa lähdettiin muuttamaan lasten jouluruoka tottumuksia. Opiskelijat tekivät havaintoja lasten mauista ja huomasivat että yhdeksän projektiin osallistunutta lasta halusi uudenlaisen jouluaterian. Muutokset ruuanvalmistuksessa olivat pieniä mutta, merkittäviä, vaikkapa rusinoiden lisäämistä maksalaatikkoon. Mielestäni tämänlaiset tutkimukset eivät ole tarpeellisia. Joulu on ikivanha perinne ja niin myös jouluruokakin. Mielestäni joulun perinne särkyy jos tarjolla ei ole maukasta joulukinkkua sekä ihanaa lanttulaatikkoa yms. Toki saa olla toistakin mieltä.

 

Daltonin poikien tavoitteet

- haluamme kaikki kehittyä ryhmätyössä (tulisimme toimeen toistemme kanssa aina vain paremmin, osaisimme tehdä kompromisseja sekä pysyisimme aikataulussa)

- pyrimme saamaan jokaisen työn hyväksytyksi kunnialla

- kehittyisimme ryhmätyön avulla myös äidinkielessä

1
Likers
aikanope

neljä esimerkkiä

monimerkityksisyys: 

yksi sana meinaa kahta tai useampaa asiaa. esim. kurkku

kurkku on vihannes joka kelpaa syötäväksi esim. leivänpäällä

kurkku on kaulan etuosa ja se koostuu nielusta ja kurkunpäästä.

 

1
Likers
aikanope

abstrakti

Abstrakti on tekstissä kuten myös kuvissa epähavainnoivaa taidetta/tekstiä. 

t. 3 s26 A

Kirjeen on lähettänyt mielestäni suomalainen mies joka fanittaa Geir Rönningiä yli kaiken. Kirje on kirjoitettu samalla viikolla millä alkavat myös Euroviisut. Kirjeen alkuosa mielestäni selventää muille ihmiselle mistä on kyse. Kirjoittajan tavoite on näin ollen saada muitakin Geiristä tykkääjiä lähettämään hänelle kannustus tekstiviestin. Kirjeen toisen osan kirjoittaja on omistanut itse Geirille, mutta hän selventää myös nuoremmille mistä hän puhuu. Kolmannessa osassa kirjoittaja haluaa puhua vähän euroviisujen laajuudesta, mm. Turkki kuuluu Euroviisujen logiikalla ilman muuta Eurooppaan. Neljännen osion kirjoittaja on kuunellut Geirin kappaletta jo useita kertoja ja on huomannut sen merkityksen. Hän toivoisi että Euroviisut järjestettäisiin Helsingissä sekä että viisuilija voisi ajaa kansallisia

C) Kirjeestä voi päätellä että sen ovat kirjoittaneet lapset jotka toivovat kanapuikkoja äiti Saarioiselta. Äiti Saarioinen vastaa kirjeeseen yleisesti esitellen kolmea uutta kanaherkkua mistä voi päätellä että kirje ei ole vain lapsille. Kirjeestä näkee myös selvästi että se on mainos.

D) Kirje on osoitettu Ritvalle ja sen kirjoittaja on n. 12 vuotias tyttö. Kirjeen kirjoitus tyyli on hieman lapsenomaista. Kirjeen kirjoittaja kertoo Ritvalle oman kesälomansa tapahtumista. Hän myös kirjoittaa runoja Ritvalle. Kirjeen tavoite on ilahduttaa toista ja kertoa kuulumiset. Kirjottaja jää odottamaan vastausta.  

Median epärehellisyys (t 3 s 84)

Jyrki Jantunen kertoi Suomen Kuvalehden numerossa 9.7.2004 kuinka The Sun lehti toimi epärehellisesti uutisoidessaan jalkapallon EM-kisoja. Englanti hävisi ottelun Portugalille mikä sai aikaan suuren kohun Brittiläisessä The Sun lehdessä. Iltalehti uutisoi sivuillaan 1.7 tällä tavalla: The Sunille tappioon syyllinen oli selvä. Lehti syytti sveitsiläistä erotuomaria Urs Meieriä. Pelkkä maininta ei riittänyt vaan lehti paljasti myös Meierin henkilökohtaisia asioita mm. koti- ja sähköpostiosoitteen sekä asetti valtavan Englannin lipun Meierin maatilalle Sveitsiin. Pian Meieristä tuli brittien keskuudessa vihattu ja tämä sai postissa mm. tappouhkauksia. Tämä jos mikä on jalkapallohuliganismia. Brittitoimittajat voisivat edes pyytää anteeksi meieriltä joka teki vain työtään tuomaroidessaan ottelua.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Kommentissanne on hyvin esitelty aineisto ja siinä esitetty mielipide. Oliko tarkoitus muuttaa lasten ruokatottumuksia? Miksi kokeilu ja kysely oli tehty?
aikanope   (01.09.2013 08:45)
  Reply

Abstraktista: mitä on epähavainnoiva??
aikanope   (21.08.2013 20:02)
  Reply

Oikein hyvä! Tästä se lähtee: työn tekoa vähitellen niin sen mukana tulee varsinainen tavoite eli kielitaidon parantuminen.
aikanope   (20.08.2013 20:10)
  Reply