This is a free Purot.net wiki
  • View:

Elinan sivu

Tavoitteeni

Taivoitteeni tässä kurssissa ovat: oppia kirjoittamaan parempia tekstejä, oppia ymmärtämään tekstejä paremmin ja sisäistämään niissä käsiteltyjä asioita, sekä oppia uusia ryhmätyö- ja keskustelutaitoja.

Kikka, nuori kokki

Hanna Käyhkön kirjoittamassa tekstissä ’’Nuorena on lounas väännettävä’’ kerrotaan Kikasta, joka pitää ruoanlaitosta. Teksti on julkaistu Karjalaisessa 14.8.2001.

Kikan oikea nimi on Elina ja hän on melkein 6-vuotias, nämä asiat käyvät selviksi Hannan tekstistä.  Kikka on oma-aloitteinen ja näppärä. Hanna kertoo, että Kikka laittaa usein ruokaa isovanhempiensa luona. Oma-aloitteisuus näkyy myös Kikan bisneksissä. Kikka sanoi Hannalle myyvänsä teltassa vihanneksia, muun muassa porkkanoita ja kurkkua, sekä kaikkea muuta mitä mummon kasvimaalta löytyy.

Tulevaisuuden suunnitelmissakaan ei ole hämäriä kohtia. Kikka on suunnitellut kaiken päiväkotikaverinsa kanssa, Hanna kertoo Kikan sanoneen. Kovin moni 5-vuotias ei suunnittele menevänsä joskus McDonalds’iin töihin, mutta toisin on Kikan kohdalla. Hän sanoi Hannalle menevänsä ensin McDonads’iin töihin ja sen jälkeen perustavansa oman ravintolan. Se on luultavasti oikea ala nuorelle Kikalle.

Kikka on avulias ja opinhaluinen. Kikka on suunnitellut työpaikkansa, mutta myös vapaapäivänsä. ’’Kun minulla on lauantaisin vapaata McDonalds’ilta, menen auttamaan äitiä ja mummoa kosmetiikkaliikkeeseen.’’ Hanna kertoi Kikan kertoneen. Mutta kotonaan Kikka ei jaksa laittaa ruokaa, koska äiti laittaa sen valmiiksi ja siellä hänen pitäisi olla tarkempi, Kikka sanoi Hannalle. Vaikka Kikka onkin avulias, niin ei sentään, niin avulias. Kikka on myös opinhaluinen. ’’Kun vain oppisi kirjoittamaan pian, niin pääsisi laatimaan sitä menua’’ hän huokaisi toimittajalle. Hanna kirjoitti, että Kikka aloittaa esikoulun syksyllä, joten eiköhän Kikan toive toteudu pian.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Olet tehnyt olennaisia havaintoja artikkelista. Artikkelin kirjoittajaan viitataan sukunimellä. Vastaustekstin tyylin tulee olla asiallista, ja siinä vältetään oman mielipiteen ja asenteen esille tuomista. - Hyvät lähtökohdat vastaustekstin kehittämiselle.
aikanope   (09.09.2013 21:25)
  Reply

Hyvä! Nyt tiedät, millaisiin asioihin keskityt. Kun näihin asioihin hakee vastauksia, oppii kirjoittamaan ja lukemaan paremmin. Millainen on hyvä teksti?
aikanope   (19.08.2013 16:44)
  Reply