This is a free Purot.net wiki
  • View:

Veetin sivu

Tavoitteet

- uusien sanahirviöiden, ja niiden merkitysten, oppiminen

- Ryhmätyötaitojen kehittyminen

 

henkilökuva, Kikka (s.101 tehtävä 1)

''Minun nimeni on Elina, mutta kaikki sanovat minua Kikaksi'' sanoo Kikka, Hanna käyhkön artikkelissa ''nuorena on lounas väännettävä'' (Karjalainen 14.8.2001). Lempinimi ''Kikka'' on Kikan Tuomas-isoveljen väännös likasta. Artikkelin mukaan Kikka tykkää tehdä ruokia, ja hänen lempiruokansa on majauhelihakastike ja makaronilaatikko.

Kohta kuusivuotias Kikka on omatoiminen tyttö. Keittiössä hän tietää miten toimitaan ja käsitellään erilaisia ruoka-aineita. Artikkelissa Kikka tekee ruoaksi salaattia, jauhelihakastiketta, uusia perunoita ja vohveleita. Kikka myös kumoaa isoäidin avuntarjouksen, koska haluaa tehdä ruoan itse alusta loppuun. Kikka on luultavasti tehnyt ruokaa useamman kerran, sillä artikkelin mukaan ''raaka-aineet tyttö latelee kuin kaupan hyllyltä''.

Kikan tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluvat McDonalds'issa työskenteleminen ja oman ravintolan perustaminen. Artikkeli kertoo myös kikan tekevän bisnestä. Hän myy kasviksia, kuten porkkanoita ja kurkkua, teltassa. Hänen veljensä sanoo hintojen olevan korkealla.

Ruoan valmistuttua Kikka iskee ensimmäisenä aterian kimppuun koska ''Ukki ja isoveli ovat lähteneet veneilemään. Kikan tekemä ruoka on Kikan, artikkelin toimittajan ja kuvaajan mielestä hyvää

Kotona Kikka ei laita ruokaa, koska hänen äitinsä laittaa sen valmiiksi, ja Kikan kotikeittiössä pitää olla tarkempi kuin mummolassa. Kikka on aloittamassa esikoulua artikkelin kirjoittamisen aikaan. Asia ei häntä hetkauta, vaan hän haluaa oppia kirjoittamaan mahdollisimman nopeasti, että saisi ravintolaansa tehtyä menun.

 

1
Likers
97konsta

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Vastausteksissäsi erityisesti toinen kappale on taitavasti rakennettu. Ensin toteat, että Kikk on omatoiminen ja tämän jälkeen referoit niitä tekstin kohtia, joista omatoimisuus käy ilmi. Näin vastausteksti rakennetaan.
aikanope   (09.09.2013 21:28)
  Reply

Niin, äikässä on yllättävän paljon kaikenlaisia käsitteitä, joita on tarkoitus oppia käyttämään tekstitaidon vastausteksteissä. Yleisimmät käsitteet toistuvat kuitenkin joka kurssilla, niin ne oppii varmasti ihan huomaamattaan. Teksteistä on myös vaikea puhua, jos ei käytä joitakin käsitteitä. Kyllä se siitä!
aikanope   (19.08.2013 20:43)
  Reply